Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gombalevesek

Leves receptek

Kapros-tejszínes gombaleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg gomba 5 dl zöldség alaplé 1 csokor kapor 5 dl tej 5 dl főzőtejszín 1 közepes db vöröshagyma só ízlés szerint 2 csapott ek finomliszt 1 kk kakukkfű 4 ek olívaolaj bors ízlés szerint Elkészítése: Olajon megdinszteljük a felkockázott hagymát, és rátesszük a gombaszeleteket. Ráöntjük a zöldségalaplét, majd a tejet. Kakukkfűvel, sóval, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2017.01.24.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg gomba
  • 5 dl zöldség alaplé
  • 1 csokor kapor
  • 5 dl tej
  • 5 dl főzőtejszín
  • 1 közepes db vöröshagyma
  • só ízlés szerint
  • 2 csapott ek finomliszt
  • 1 kk kakukkfű
  • 4 ek olívaolaj
  • bors ízlés szerint


Elkészítése:

Olajon megdinszteljük a felkockázott hagymát, és rátesszük a gombaszeleteket.

Ráöntjük a zöldségalaplét, majd a tejet.

Kakukkfűvel, sóval, borssal ízesítjük, a kaprot szára nélkül beletesszük és fedő alatt lassú tűzőn főzzük kb. 30 percig.

Összeturmixoljuk.

A tejszínt kikeverjük a liszttel, besűrűsítjük vele a levest, majd pár percig forraljuk, és tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is