Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés receptek

Tokányok, pörköltek

Gombás szószban sült húsgolyók

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A húsgombóchoz: 50 dkg darált sertéshús 2 db zsemle 1 db tojás 2 gerezd fokhagyma só ízlés szerint 1 teáskanál fűszerpaprika 3 ek zsemlemorzsa bors ízlés szerint A mártáshoz: 2 ek napraforgó olaj 2 közepes vöröshagyma 1 gombakonzerv 3 közepes csemegeuborka 1 ek dijoni mustár 2 dl főzőtejszín só ízlés szerint Elkészítése: Zsemléket vízbe […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2017.01.23.

Elkészítése

Hozzávalók:

A húsgombóchoz:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 2 db zsemle
  • 1 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só ízlés szerint
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 3 ek zsemlemorzsa
  • bors ízlés szerint

A mártáshoz:

  • 2 ek napraforgó olaj
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 1 gombakonzerv
  • 3 közepes csemegeuborka
  • 1 ek dijoni mustár
  • 2 dl főzőtejszín
  • só ízlés szerint


Elkészítése:

Zsemléket vízbe áztatjuk, majd  kinyomkodjuk és a darált húshoz adjuk, a többi hozzávalóval együtt. Gombócokat formázunk belőle, majd forró olajban kisütjük.

Mártáshoz:

A megtisztított vöröshagymákat cikkekre vágjuk, olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a gombaszeleteket, ízlés szerint sózzuk, ízlés szerint fűszerezzük.

Néhány percig sütjük, majd hozzáadjuk a mustárt, a vékony karikára vágott csemegeuborkát, majd felöntjük a tejszínnel.

Beletesszük a kisült húsgombócokat, és 8-10 percig lassú tűzőn összeforraljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is