Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kacsa

Szárnyas receptek

Királyréti sült kacsa

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 6 pecsenye kacsacomb 1 ek só 1,5 dl tej kevés őrölt bors A körethez: 1 kg fejes káposzta 2 közepes birsalma 2 ek barna nádcukor 2 ek olaj só csipet fahéj őrölt kömény 1-2 ek balzsamecet Elkészítése: A kacsacombot besózzuk, majd állni hagyjuk, hogy jól átjárja a só. Tepsibe rakosgatjuk, megborsozzuk és fóliával letakarva […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Kalla58
Beküldte: 2017.01.30.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 6 pecsenye kacsacomb
  • 1 ek só
  • 1,5 dl tej
  • kevés őrölt bors

A körethez:

  • 1 kg fejes káposzta
  • 2 közepes birsalma
  • 2 ek barna nádcukor
  • 2 ek olaj
  • csipet fahéj
  • őrölt kömény
  • 1-2 ek balzsamecet


Elkészítése:

A kacsacombot besózzuk, majd állni hagyjuk, hogy jól átjárja a só.

Tepsibe rakosgatjuk, megborsozzuk és fóliával letakarva sütjük. Félidőben leöntjük a zsírját, majd felöntjük tejjel. Zsírjára sütjük már fólia nélkül és szép aranybarnára pirítjuk a bőrét.

A káposztát vékonyra csíkozzuk és besózzuk, majd kicsavarjuk a levétől. A cukrot enyhén világosra karamellizáljuk az olajon, majd a káposztát rárakjuk. Jól keverjük össze és fűszerezzük be. Néha kevergessük, nehogy lesüljön.

A birset meghámozzuk és előfőzzük kevés citromlével, vízzel és a fahéjjal.

A kész káposztát savanyítjuk balzsamecettel.

A félig puha birset a káposztához adjuk és így tálaljuk a sült kacsacomb mellé.

Nagyon ízletes, zamatos köretet kapunk. Én a kész étel mellé még szarvasgombás krokettet adtam.

Jó étvágyat hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Kalla58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is