Elkészítése
Tésztalapok
A tésztához szükséges hozzávalókat összedolgozzuk, majd rúddá formáljuk és 4 egyenlő részre vágjuk. A darabokat 15 percig pihentetjük. Ezt követően 25×39 cm-es tepsi hátán sütjük őket. 180 fokon kb. 20 perc alatt megsülnek.
Krém
A lisztet csomómentesre keverjük a fele tejjel, amit fokozatosan öntünk hozzá. A cukrot közepes tűzön karamellizáljuk, amíg aranybarna színt kap. Ügyeljünk arra, hogy ne égjen meg, mert keserű ízt kap. Felöntjük a tej másik felével és türelmesen hagyjuk feloldódni a forró tejben a karamellt. Amikor összeolvadt, folytonos kavarás mellett hozzáöntjük a lisztes keveréket, és sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a habosra kevert cukros vajat. Ezzel a krémmel betöltjük a lapokat, majd hagyjuk, hogy megpuhuljanak.
Karamellmáz
A cukrot lassú tűzön felolvasztjuk és aranysárgára karamellizáljuk. Hozzáadjuk a habtejszínt és a margarint, majd összefőzzük. A karamellmázat a tészta tetejére simítjuk. Mielőtt teljesen megdermedne, bejelöljük a vágási szeletek helyét.
Jó étvágyat kívánok hozzá!


