Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Tésztalapok A tésztához szükséges hozzávalókat összedolgozzuk, majd rúddá formáljuk és 4 egyenlő részre vágjuk. A darabokat 15 percig pihentetjük. Ezt követően 25×39 cm-es tepsi hátán sütjük őket. 180 fokon kb. 20 perc alatt megsülnek. Krém A lisztet csomómentesre keverjük a fele tejjel, amit fokozatosan öntünk hozzá. A cukrot közepes tűzön karamellizáljuk, amíg aranybarna színt kap. […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.03.20.

Lapokhoz

Krém

Karamell mázhoz

Elkészítése

Tésztalapok

A tésztához szükséges hozzávalókat összedolgozzuk, majd rúddá formáljuk és 4 egyenlő részre vágjuk. A darabokat 15 percig pihentetjük. Ezt követően 25×39 cm-es tepsi hátán sütjük őket. 180 fokon kb. 20 perc alatt megsülnek.

Krém

A lisztet csomómentesre keverjük a fele tejjel, amit fokozatosan öntünk hozzá. A cukrot közepes tűzön karamellizáljuk, amíg aranybarna színt kap. Ügyeljünk arra, hogy ne égjen meg, mert keserű ízt kap. Felöntjük a tej másik felével és türelmesen hagyjuk feloldódni a forró tejben a karamellt. Amikor összeolvadt, folytonos kavarás mellett hozzáöntjük a lisztes keveréket, és sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a habosra kevert cukros vajat. Ezzel a krémmel betöltjük a lapokat, majd hagyjuk, hogy megpuhuljanak.

Karamellmáz

A cukrot lassú tűzön felolvasztjuk és aranysárgára karamellizáljuk. Hozzáadjuk a habtejszínt és a margarint, majd összefőzzük. A karamellmázat a tészta tetejére simítjuk. Mielőtt teljesen megdermedne, bejelöljük a vágási szeletek helyét.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Vegetáriánus receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is