Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Csirkemájas-gombás rizottó

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg rizottó rizs 1 kis fej vöröshagyma 50 dkg csirkemáj 20 dkg kockázott bacon kakukkfű ízlés szerint petrezselyem 1-2 ek olívaolaj 10-15 dkg gomba mix 1,5 l húsleves vagy zöldség alaplé só, bors ízlés szerint reszelt parmezán 10 dkg vaj 2 dl fehérbor Elkészítése: A csirkemájat megtisztítjuk az inaktól, megmossuk és felkockázzuk. A […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Veronica
Beküldte: 2017.02.01.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg rizottó rizs
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 50 dkg csirkemáj
  • 20 dkg kockázott bacon
  • kakukkfű ízlés szerint
  • petrezselyem
  • 1-2 ek olívaolaj
  • 10-15 dkg gomba mix
  • 1,5 l húsleves vagy zöldség alaplé
  • só, bors ízlés szerint
  • reszelt parmezán
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl fehérbor


Elkészítése:

A csirkemájat megtisztítjuk az inaktól, megmossuk és felkockázzuk.

A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és a szeletelt baconnel elkezdjük pirítani, közben hozzáadjuk az olívaolajat. A gomba mixet is rárakjuk.

Amikor elpárolgott a gomba leve és kezd odakapni, akkor hozzáadjuk az előkészített csirkemájat. Kakukkfűvel, borssal és 1 dl fehérborral ízesítjük. Nem szükséges sózni, mert a bacon elég sós szokott lenni. Pár perc alatt megfőzzük. Félretesszük.

Egy másik lábasban vajat hevítünk, majd rárakjuk a többször átmosott rizst. Pár percig forrósítjuk, amikor a rizs széle már átlátszó akkor felöntjük a maradék 1 dl borral, pár másodperc alatt elfőzzük, majd a húsléből ráöntünk kb 3-4 dl-t. Nem kell sokat, csak éppen annyit, hogy a rizst ellepje. Közepes lángon folyamatosan kevergetjük és ha elpárolgott a leve, akkor újra ráöntünk egy kevés alaplevet.

A rizs fajtájától függően 15-20 perc alatt elkészül. Amikor az utolsó adag levet öntjük rá, akkor hozzáadjuk az előzőekben elkészített csirkemájat is. Petrezselyemmel dúsítjuk és készre főzzük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Amikor elkészült hozzáadjuk a vajat és 2 nagy marék reszelt parmezánt, átforgatjuk és már tálaljuk is. Akkor dolgoztunk jól, ha krémes, szaftos maradt a rizottó.

[box style=”info”]Az boltokban lehet kapni üveges gomba mixet, ezt nagyon szeretem, mert sokféle gombát tartalmaz és finom fűszeres íze van és azonnal felhasználható. Általában ezt használom, vagy fagyasztott erdei gomba keveréket, de természetesen friss gombával is dolgozhatunk.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Olasz Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Veronica
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is