Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók egy 22*32 cm-es tepsihez: Tészta: 20 dkg liszt 7 dkg porcukor 13 dkg vaj 4 dkg dió (darált) 1 tojássárga 0,5 citrom reszelt héja csipet só 6 ek lekvár a kenéshez Töltelék: 20 dkg édes morzsa (babapiskóta vagy keksz) 15 dkg darált dió 1 cs vaníliás cukor 8 dkg kristálycukor 3 dl víz 1/2 […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2017.01.31.

Elkészítése

Hozzávalók egy 22*32 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 20 dkg liszt
  • 7 dkg porcukor
  • 13 dkg vaj
  • 4 dkg dió (darált)
  • 1 tojássárga
  • 0,5 citrom reszelt héja
  • csipet só
  • 6 ek lekvár a kenéshez

Töltelék:

  • 20 dkg édes morzsa (babapiskóta vagy keksz)
  • 15 dkg darált dió
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 8 dkg kristálycukor
  • 3 dl víz
  • 1/2 tk őrölt fahéj
  • 0,5 citrom reszelt héja
  • 1-2 ek méz

Rácsozáshoz:

  • 2 tojás (közepes)
  • 4 dkg porcukor
  • 6 dkg liszt


Elkészítése:

A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, majd adjuk hozzá hideg vajat és kezdjük el összemorzsolni.

Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, a darált diót, a citromhéjat, majd a tojássárgát, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát.

Ezután csomagoljuk be fóliába, majd tegyük be 30 percre a hűtőbe.

Egy sütőpapírt vékonyan szórjunk meg liszttel, majd nyújtsuk ki rajta, tepsi méretűre a tésztát. Ezután villával több helyen böködjük meg, hogy sütés közben ne púposodjon majd fel.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb 15 perc alatt szép világos színűre (én légkeverésnél 160 fokon, 15 percig sütöttem). A sütőből kivéve hagyjuk pár percig hűlni, majd kenjük le a lekvárral.

Az édes morzsa lehet darált babapiskóta vagy éppen darált háztartási keksz is (én babapiskótát daráltam hozzá).

Az édes morzsához adjuk hozzá a darált diót, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, az őrölt fahéjat és keverjük alaposan össze.

A kristálycukorra öntsük rá a vizet, majd forraljuk fel. Ezután a diós keverékhez adjuk hozzá a mézet, öntsük hozzá a felforralt cukorszirupot, majd keverjük össze. Ezután egyenletesen kenjük rá a lekvárral megkent tésztára.

A porcukorhoz adjuk hozzá az egész tojásokat, majd pár perc alatt keverjük jó habosra.

Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, óvatosan forgassuk össze, majd kanalazzuk bele egy habzsákba és rácsozzuk be vele a töltelék tetejét (nekem kicsit szétfolyt, mert elkövettem azt a hibát, hogy előbb a piskótát kevertem ki és csak utána kentem a tésztára a tölteléket. Állás közben a piskóta kicsit összeesett, ezért jobban szétfolyt).

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt süssük készre (én légkeverésnél 160 fokon, 25 percig sütöttem).

A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk pár percig hűlni, majd a sütőpapírral együtt emeljük át egy rácsra és hűtsük ki teljesen.

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd szeleteljük fel és úgy kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is