Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Főzelék receptek

Tejfölös zöldborsófőzelék

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 25 dkg zsenge zöldborsó (lehet fagyasztott is) 2 gerezd fokhagyma 1 evőkanál étolaj 1,5 evőkanál finomliszt 90 g tejföl petrezselyemzöld ízlés szerint só ízlés szerint Elkészítése: A borsót annyi vízben elkezdjük főzni, amennyi pont ellepi. A fokhagymát préselve, a sót és az aprított petrezselyemzöldet is hozzádjuk. Elkészítjük a rántást. Az olajat felforrósítjuk, beleszórjuk a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
03Judit15
Beküldte: 2017.02.06.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 25 dkg zsenge zöldborsó (lehet fagyasztott is)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1,5 evőkanál finomliszt
  • 90 g tejföl
  • petrezselyemzöld ízlés szerint
  • só ízlés szerint


Elkészítése:

A borsót annyi vízben elkezdjük főzni, amennyi pont ellepi.

A fokhagymát préselve, a sót és az aprított petrezselyemzöldet is hozzádjuk.

Elkészítjük a rántást. Az olajat felforrósítjuk, beleszórjuk a lisztet és addig pirítjuk, míg zsemleszínű nem lesz.

Az elkészült rántást felengedjük kevés hideg vízzel és hozzákeverjük a borsóhoz.

A tejfölhöz hozzáadunk egy kiskanál lisztet és a borsó levéből annyit, hogy felmelegedjen a tejföl. Jól összekeverjük és ezt is hozzáadjuk a borsóhoz.

Az egészet felforraljuk, besűrítjük.

Tálalhatjuk tükörtojással, fasírttal vagy akár egyszerűen virslivel is.

Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
03Judit15
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is