Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkemell

Szárnyas receptek

Tavaszi töltött-rántott csirkemell

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 3 db csirkemell filé A fűszerezéshez: szárnyas fűszerkeverék A panírozáshoz: liszt 3 db tojás 50 ml tej só zsemlemorzsa A töltelékhez: 20 dkg vegyes zöldség (mirelit) 15 dkg reszelt sajt A körethez: 1 bögre rizs(3 dl) 25 dkg vegyes zöldség (mirelit) 2 ek étolaj só őrölt bors 2 bögre húsleves lé Elkészítése: A zöldségeket […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2017.02.03.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 3 db csirkemell filé

A fűszerezéshez:

  • szárnyas fűszerkeverék

A panírozáshoz:

  • liszt
  • 3 db tojás
  • 50 ml tej
  • zsemlemorzsa

A töltelékhez:

  • 20 dkg vegyes zöldség (mirelit)
  • 15 dkg reszelt sajt

A körethez:

  • 1 bögre rizs(3 dl)
  • 25 dkg vegyes zöldség (mirelit)
  • 2 ek étolaj
  • őrölt bors
  • 2 bögre húsleves lé


Elkészítése:

A zöldségeket enyhén sós vízben roppanósra főzzük, majd ketté osztjuk. Ami megmarad a töltelékből, az majd belekerül a köretbe.

A csirkemell darabokat félbevágjuk, de nem vágjuk át teljesen.

Szétnyitjuk, majd óvatosan kiklopfoljuk. (Ha teszünk rá egy zacskót, akkor nem fog szétesni a hús)

Bedörzsöljük a fűszerkeverékkel mindkét oldalát, majd az egyik felére teszünk a főtt zöldségekből és megszórjuk reszelt sajttal és ráhajtjuk a másik felét.

A tojásokat felverjük, sózzuk és összekeverjük a tejjel.

Az elkészített töltött csirkemelleket lisztbe, majd a tojásos keverékbe, végül zsemlemorzsába forgatjuk.

Bő, nem túl forró olajban fedő alatt kisütjük. Egy közepes lábast használjunk, hogy el tudjon merülni az olajban és jól át tudjon sülni.

Ha megsült papírtörtlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradék lecsepegjen róla, majd amikor kihűlt félbevágjuk.

A köret elkészítése:

A rizst egy kevés olajon megfuttatjuk, majd forró húsleves lével felöntjük. Lefedjük, majd 200 fokos sütőbe tesszük és hagyjuk, hogy megduzzadjon.

Amikor kész, összekeverjük a zöldségekkel.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is