Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Cappuccinos mascarpone torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Az alaphoz: 25 dkg keksz darabokra törve 8 dkg vaj 3-4 ek fekete kávé (lefőzött) A krémhez: 4 dl habtejszín 2 ek cappuccinopor 30 dkg mascarpone 3 ek porcukor 2 cs vaníliás cukor 3 cs habfixáló Elkészítése: Egy 23 cm-es formát előkészítünk. Az alaphoz a kekszet apróra tördeljük (nálam vegyesen volt kakaós győri keksz […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Vass Laszlone
Beküldte: 2017.02.06.

Elkészítése

Hozzávalók:
Az alaphoz:

  • 25 dkg keksz darabokra törve
  • 8 dkg vaj
  • 3-4 ek fekete kávé (lefőzött)

A krémhez:

  • 4 dl habtejszín
  • 2 ek cappuccinopor
  • 30 dkg mascarpone
  • 3 ek porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 3 cs habfixáló


Elkészítése:
Egy 23 cm-es formát előkészítünk.

Az alaphoz a kekszet apróra tördeljük (nálam vegyesen volt kakaós győri keksz és sima háztartási keksz).

A kekszet a vajjal és annyi fekete kávával kikeverjük, hogy a forma aljára könnyedén bele tudjuk nyomkodni.

Tehát a forma alját kibéleljük a kekszes alappal. Fagyasztóba vagy hűtőbe tesszük, hogy jól lehűljön.

A mascarponét a cukrokkal krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a cappuccinoport is.

A tejszínt kemény habbá verjük és apránként adagoljuk a krémhez. Jól kihabosítjuk, majd a habfixálókat beleszórjuk és jól elkeverjük.

A torta oldalát feltesszük és a krémet beletöltjük. Jól megrázzuk és elsimítjuk.

4-5 órára a hűtőbe tesszük. Ízlés szerint díszíthetjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is