Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1,8 kg birka hátulja, vagy gerince 2 nagy fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 1 tv paprika 1 érett, hámozott paradicsom 2 ek. mangalica zsír 2 ek fűszerpaprika 1 ek. törött bors 1 kk. őrölt kömény só 1 dl száraz vörösbor Elkészítése: A birkahúst gondosan előkészítjük, a faggyútól és a hártyáitól megtisztítjuk, majd kb. 4*4-es darabokra […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
140 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Bodnár Éva
Beküldte: 2017.02.06.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1,8 kg birka hátulja, vagy gerince
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 tv paprika
  • 1 érett, hámozott paradicsom
  • 2 ek. mangalica zsír
  • 2 ek fűszerpaprika
  • 1 ek. törött bors
  • 1 kk. őrölt kömény
  • 1 dl száraz vörösbor


Elkészítése:

A birkahúst gondosan előkészítjük, a faggyútól és a hártyáitól megtisztítjuk, majd kb. 4*4-es darabokra vágjuk.

Az összedarabolt húst és a hentessel összevágatott csontokat egy nagyobb edénybe feltesszük főzni. Amikor elkezd habozni, kétszer-háromszor átkeverjük és forrástól számítva 2-3 percig főzzük, majd egy nagy szűrőtálba leszűrjük, csap alatt leöblítjük.

Ezzel a módszerrel eltűnik a birkahús faggyús íze.

Összevágjuk a hagymákat, paprikát, a hámozott paradicsomot és a zsírra tesszük. Rögtön rárakjuk az előfőzött húst és fedő alatt, lassú tűzön (só nélkül) pároljuk. Párolás közben többször átkavarjuk.

Amikor kezdő elfőni a saját levét, rászórjuk a paprikát, borsot, köményt, sót és felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje., majd jó puhára főzzük. Ezzel a módszerrel, igazi „pörkölt” ízt kap a hús.

Legalább 2 órán keresztül főzni kell, hogy jól megpuhuljon. A főzési idő utolsó 10 percében hozzáöntjük a bort is

[box style=”info”]Ha kuktában készítjük, a főzési időt felére csökkenthetjük.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Bodnár Éva
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is