Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 db kisebb sütőtök
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál kókuszzsír
- 1 evőkanál eritrit (ha nem diétázunk cukor)
- 2 dl kókusztej (vagy tej)
- 4 csík bacon
- só, bors
- 1 marék pirított tökmag
Elkészítése:
A kockára vágott vöröshagymát a kókuszzsíron megdinszteltem, majd hozzáadtam az eritritet, amivel egy kicsit meg karamellizáltam.
A meghámozott, kockára vágott tököt ráraktam és fedő alatt – lassú tűzön – sóval, borssal puhára főztem.
Botmixerrel pépesítettem és 2 dl kókusztejjel felengedtem. (Készülhet fele mennyiségű kókuszkrémmel is)
Apró kockára vágott, ropogósra sütött bacon szalonnával és pirított tökmaggal tálaltam.
[box style=”info”]Egy ilyen leves után elegendő egy pogácsa, vagy egy palacsinta és máris kész az ebédünk.[/box]

