Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkemell

Szárnyas receptek

Csilis-citromos csirkemell párolt zöldséggel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 db csirkemell kifilézve csili (ízlés szerint) 1/2 citrom leve só őrölt színes bors szerecsendió (el is hagyható) 3 ek olívaolaj Párolt zöldség hozzávalói: 1 db zsenge cukkini 2 db sárgarépa 2 db lila hagyma 4-5 db nagyobb gomba só őrölt színes bors 1 tk ételízesítő 0,5 dl fehérbor 2 ek olívaolaj Elkészítése: A […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2017.02.06.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 db csirkemell kifilézve
  • csili (ízlés szerint)
  • 1/2 citrom leve
  • őrölt színes bors
  • szerecsendió (el is hagyható)
  • 3 ek olívaolaj

Párolt zöldség hozzávalói:

  • 1 db zsenge cukkini
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db lila hagyma
  • 4-5 db nagyobb gomba
  • őrölt színes bors
  • 1 tk ételízesítő
  • 0,5 dl fehérbor
  • 2 ek olívaolaj


Elkészítése:

A páchoz keverjük össze az olívaolajat a fűszerekkel, és a citromlével. (csilit attól függően tegyünk hozzá, hogy kevésbé csípősen, vagy csípősebben szeretjük)

A csirkemellet szeleteljük fel, alaposan forgassuk bele a pácba, majd hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek kellően átjárják.

Egy grillserpenyőbe melegítsük fel a fűszeres olajat, majd helyezzük bele a felszeletelt húst, és mindkét oldalát süssük pár perc alatt szép pirosra.

Ezután szedjük ki a zsiradékból, és tálalásig tartsuk melegen.

A zöldségeket vékonyan szeleteljük fel.

Az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá a felszeletelt sárgarépát és pároljuk pár percig.

Ezután adjuk hozzá a szintén felszeletelt lila hagymát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg az ételízesítővel, majd öntsük fel a borral, és pároljuk tovább pár percig.

Pár perc után, először adjuk hozzá a felszeletelt gombát, majd a cukkinit, és félig lefedve a serpenyőt pároljuk roppanósra a zöldségeket. (kb. 20 perc alatt roppanósra párolódnak a zöldségek)

Tálaláskor helyezzük tányérra a sült csirkemellet, majd kanalazzuk mellé a roppanósra párolt zöldségeket, és úgy kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is