Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Almás sütik

Sütemény receptek

Almás-pudingos pite

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta: 45 dkg liszt fél csomag sütőpor fél mk só 12 dkg cukor 1 csomag vaníliás cukor 20 dkg zsír 2 tojás 1 ek tejföl reszelt citromhéj Töltelék: 7 dl almalé 5 ek cukor 2 csomag vanília puding fahéj 1,5-2 kg alma Elkészítése: A töltelék elkészítése: A töltelékkel kezdünk. Az almaléből, a cukorból, a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Koncz Andrea
Beküldte: 2017.02.03.

Elkészítése

Hozzávalók:

Tészta:

  • 45 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • fél mk só
  • 12 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg zsír
  • 2 tojás
  • 1 ek tejföl
  • reszelt citromhéj

Töltelék:

  • 7 dl almalé
  • 5 ek cukor
  • 2 csomag vanília puding
  • fahéj
  • 1,5-2 kg alma


Elkészítése:

A töltelék elkészítése:

A töltelékkel kezdünk. Az almaléből, a cukorból, a fahéjból és a pudingból sűrű krémet főzünk, majd hagyjuk kihűlni.

A tészta elkészítése:

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és 2 részre osztjuk.

Az egyik tésztát kinyújtjuk, rákenjük a pudingot, amibe előzőleg belekeverjük a megpucolt, lereszelt, kicsit megpárolt almát.

Rátesszük a másik lapot, majd villával megszurkáljuk és lassú tűzön (180 fokon kb.30-40 perc alatt….sütőfüggő….) szép pirosra sütjük.

Teljesen kihűtjük, mert csak úgy lehet szépen szeletelni! 🙂

Porcukorral meghintve tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Koncz Andrea
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is