Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Krémlevesek

Leves receptek

Hideg kovászos uborka krémleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 35 dkg kovászos uborka 1,5 dl az uborka levéből 2,5 dl hideg zöldség alaplé 2 evőkanál görög joghurt (tejföllel is helyettesíthető) 1 nagy csokor friss petrezselyemzöld 2 kisebb ág rozmaring ízlés szerint frissen őrölt bors kevés só Elkészítése: A kovászos uborkát, az alaplevet és a joghurtot felhasználásig hűtőszekrényben tároljuk. A petrezselymet durvára vágjuk, a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
adamsandorarpad
Beküldte: 2017.02.11.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 35 dkg kovászos uborka
  • 1,5 dl az uborka levéből
  • 2,5 dl hideg zöldség alaplé
  • 2 evőkanál görög joghurt (tejföllel is helyettesíthető)
  • 1 nagy csokor friss petrezselyemzöld
  • 2 kisebb ág rozmaring
  • ízlés szerint frissen őrölt bors
  • kevés só


Elkészítése:

A kovászos uborkát, az alaplevet és a joghurtot felhasználásig hűtőszekrényben tároljuk.

A petrezselymet durvára vágjuk, a rozmaringágakról eltávolítjuk a leveleket, melyeket szintén felaprítunk.

Az uborkákat apróra kockázzuk. Turmixgép poharába halmozzuk a zöldségeket, felöntjüka folyadékokkal, hozzákanalazzuk a joghurtot, beleőröljük a borsot és erős fokozaton összeturmixoljuk.

Kóstolást követően, ha szükséges utánízesítjük. Az uborka minőségétől függően a folyadék lehet több vagy kevesebb is. Pirított kenyérkockával tálaljuk.

A kész levest, fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
adamsandorarpad
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is