Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kalácsok, tészták

Kandallóban sült kürtőskalács

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 60 dkg liszt 3 dkg élesztő 4 dl tej 3 ek cukor 2 tojássárgája csipet só 1 dl olaj Továbbá: 1 dl olaj 3 cs vaníliáscukor 20 dkg kristálycukor Elkészítése: A hozzávalókat kimérjük, 2 dl tejet meglangyosítunk, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Megszórjuk cukorral és felfuttatjuk. A felfutott összekeverjük a többi tejjel és a tészta […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
5 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Bannyer
Beküldte: 2017.02.08.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 4 dl tej
  • 3 ek cukor
  • 2 tojássárgája
  • csipet só
  • 1 dl olaj

Továbbá:

  • 1 dl olaj
  • 3 cs vaníliáscukor
  • 20 dkg kristálycukor


Elkészítése:

A hozzávalókat kimérjük, 2 dl tejet meglangyosítunk, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Megszórjuk cukorral és felfuttatjuk.

A felfutott összekeverjük a többi tejjel és a tészta többi hozzávalójával, majd egy rugalmas állagú tésztává gyúrjuk.

Kilisztezett tálban, konyharuhával letakarva 40 percet meleg helyen kelesztjük.

Lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtjuk és 2 ujjnyi csíkokra vágjuk.

Egy sodrófát bekenünk olajjal, majd a végeit becsavarjuk alufóliával. Rátekerjük a tészta csíkot, majd megint bekenjük olajjal és vaníliás kristálycukorba forgatjuk.

Sütőkesztyűben, a kandalló parazsán 10 percig forgatva sütjük.

5 percet várva szépen lejön a nyújtófáról.

Nekem 5 kalácsom lett ebből az adagból.

[box style=”info”]Forrón darált dióba is forgathatjuk aki szereti :)[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Konyha: Magyar Évszak: Tél Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Bannyer
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is