Elkészítése
Hozzávalók:
- 500 g liszt
- 30 g élesztő kb fél dl tejben felfuttatva
- 2 kis pohár kefír (összesen 300 g)
- 1 egész tojás
- 1 csapott evőkanál só
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A hozzávalókat jól összedolgozzuk és kb 3 órát, de legjobb egy éjszakát a hűtőben pihentetni (tegyük olajon nylonzacskóba, vagy olajozzuk ki az edényt, amibe betesszük, majd takarjuk le).
Az idő letelte után darabokat csípünk a tésztából és tetszés szerinti nagyságúra húzgáljuk olajos kézzel, majd forró olajban aranybarnára sütjük mindkét oldalát.
Papírtörlőre szedve kissé leitatjuk róla a felesleges olajat, majd forrón tálaljuk.
[box style=”info”]A kész tészta akár 3 napig is eláll a hűtőben, nem muszáj egyszerre kisütni mind.[/box]

