Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 db nagyobb, friss zellergumó 1 ek kókuszolaj 1 cikkely fokhagyma 1-1 csipet fűszerpaprika és törött bors Elkészítése: A zellert ujjnyi vastag szeletekre, majd hasábokra vágjuk. 2-3 percig sós vízben előfőzzük, majd leszűrjük. A kókuszolajba (megolvasztott kókuszzsír) belereszeljük a fokhagymát, hozzáteszünk a fűszereket, jól összekavarjuk, majd ebbe a keverékbe beleforgatjuk az előfőzött zeller hasábokat. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Bodnár Éva
Beküldte: 2017.02.06.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 db nagyobb, friss zellergumó
  • 1 ek kókuszolaj
  • 1 cikkely fokhagyma
  • 1-1 csipet fűszerpaprika és törött bors


Elkészítése:

A zellert ujjnyi vastag szeletekre, majd hasábokra vágjuk. 2-3 percig sós vízben előfőzzük, majd leszűrjük.

A kókuszolajba (megolvasztott kókuszzsír) belereszeljük a fokhagymát, hozzáteszünk a fűszereket, jól összekavarjuk, majd ebbe a keverékbe beleforgatjuk az előfőzött zeller hasábokat.

Sütőpapírral kibélelt tepsibe egymás mellé, sorban lerakjuk és 180 fokon légkeveréses funkcióval pirosra sütjük.

[box style=”info”]A legtöbb ember szereti a hasábburgonyát annak ellenére, hogy tudjuk nem túl egészséges. Ezzel a recepttel kiválthatjuk ezt a finomságot egészségesre.

A képen látható köret zellerből készült, de ugyanígy készítem karalábéból is. Tökéletesen helyettesíti a hasábburgonyát.

Megéri egy kicsivel több időt fordítani arra, hogy szépen, egymás mellé elrendezzük a hasábokat, mert így egyenletesen fog megsülni. Bármilyen húshoz köretként használhatjuk, de nasinak, vagy mártogatáshoz is kiváló.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Bodnár Éva
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is