Elkészítése
Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:7 tojásfehérje
- 7 ek cukor
- 7 tojássárgája
- 6 ek liszt
- 3 ek kakaópor
- 1/2 sütőpor
A krémhez:
- 2 csomagg vaníliás pudingpor
- 5,5 dl tej
- 6 ek cukor
- 15 dkg vaj
- 2,5 banán
A mázhoz:
- 15 dkg csokoládé
- 1 ek étolaj
- 2 ek tortadara
Elkészítése:
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, beletesszük a tojássárgáját, tovább keverjük, majd a kakaóval és a sütőporral elkevert lisztet egy fakanál segítségével könnyedén hozzá keverjük.
30×34 cm-es tepsiben megsütjük.
A pudingokat a cukorral és a tejjel felfőzzük, majd kihűtjük és a vajjal habosra keverjük.
A megsült tésztát porcukorral hintett konyharuhára borítjuk és jó szorosan feltekerjük.
A mikor kihűlt a tészta kibontjuk.
A krémmel a tésztát megkenjük, a banánokat a felénk eső oldal szélére tesszük és feltekerjük.
A csokoládét az étolajjal felolvasztjuk, majd a süteményünket bevonjuk.
Tortadarával bevontjuk.
Jól behűtjük és pár óra múlva szeleteljük.

