Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Édes tészták

Grízes, vagy darás tészta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg széles metélt 2 púpost ek zsír 2 dl gríz (dara) só baracklekvár porcukor Elkészítése: A vizet feltesszük forrni, majd amíg felforr addig 1 ek zsíron aranybarnára pirítjuk a grízt, majd egy pohárnyi hideg vízzel felöntjük, vigyázva, hogy a gőz ne csapjon fel. Hozzáadunk egy csipet sót, majd a vizet elfőzzük róla. A […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
adamsandorarpad
Beküldte: 2017.02.21.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg széles metélt
  • 2 púpost ek zsír
  • 2 dl gríz (dara)
  • baracklekvár
  • porcukor


Elkészítése:

A vizet feltesszük forrni, majd amíg felforr addig 1 ek zsíron aranybarnára pirítjuk a grízt, majd egy pohárnyi hideg vízzel felöntjük, vigyázva, hogy a gőz ne csapjon fel.

Hozzáadunk egy csipet sót, majd a vizet elfőzzük róla.

A száraz tésztát beletesszük a forrásban lévő vízbe, majd kifőzzük és leszűrjük. A grízre szedjük és összekeverjük.

A tetejére rakunk 1 ek zsírt és elkeverjük benne, így a tészta kellemesen “selymes” lesz.

Barack lekvárral és porcukorral tálaljuk.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
adamsandorarpad
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is