Elkészítése
Hozzávalók:
- 2 füstölt hal (én makrélát használtam)
- 1 szál újhagyma
- fél lime vagy citrom leve
- 1 natúr sajtkrém (én a sima tejszíneset használtam)
- 1 ek tejszínes torma
- só, bors ízlés szerint
Elkészítése:
A makréláról eltávolítjuk a bőrét és a szálkákat.
A hagymát felkarikázzuk, a halat kisebb darabokra tépkedjük össze.
Késes robotgépbe rakjunk bele minden alapanyagot. Forgassuk össze az alapanyagokat a robotgéppel addig, amíg szép sima krémet nem kapunk.
A krémet tegyük steril üvegekbe, majd hűtőszekrénybe pár órára, hogy összeérjenek az ízek.
[box style=”info”]Ha véletlenül van otthon szardella olajban, egy fél evő kanálnyiit bele lehet tenni az olajból, amiben a szardella volt, pikáns lesz tőle az elkészült halkrém. Steril üvegben a hűtőben 2 hétig eláll.[/box]

