Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Piték, lepények

Hamisítatlan falusi almás pite

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 Csillag (Nincs értékelve)
Loading...
Megosztás:

A lisztet tálba öntöm, hozzáteszem a puha zsírt, ha keményebb az sem baj, csak nehezebb vele dolgozni. Beleteszem a cukrokat és a tojásokat, majd a sütőport. Morzsalékosra gyúrom, majd annyi tejet öntök hozzá apránként, hogy összeálljon egységes, jól gyúrható tésztává. Ekkor meghámozom és lereszelem az almát, hagyom kicsit állni, hogy levet engedjen. Kinyomkodom jó alaposan […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.03.24.

Hozzávalók

Töltelék

Elkészítése

A lisztet tálba öntöm, hozzáteszem a puha zsírt, ha keményebb az sem baj, csak nehezebb vele dolgozni. Beleteszem a cukrokat és a tojásokat, majd a sütőport. Morzsalékosra gyúrom, majd annyi tejet öntök hozzá apránként, hogy összeálljon egységes, jól gyúrható tésztává. Ekkor meghámozom és lereszelem az almát, hagyom kicsit állni, hogy levet engedjen. Kinyomkodom jó alaposan a levét (akinek pici, vagy akár nagyobb gyermeke van, odaadhatja az alma levét leszűrve), majd fűszerezem, cukrozom.

A tésztát két felé veszem, az egyik felét kinyújtom 3-4 mm vastagra, ha fél cm az sem baj, majd egy nagyobb tepsibe teszem. Ráhalmozom az almát és eligazítgatom, hogy mindenhová egyenletesen jusson. Kinyújtom a tészta másik felét is, majd az alma tetejére teszem. Nem kell rányomni, csak finoman rátenni. Megszurkálom villával (csak a felső réteg tésztát), hogy a levegőnek legyen helye távozni. 30-40 perc alatt készre sütöm (amíg aranybarnára pirul a teteje).

Ha valaki nem nyomkodja ki az alma levét, akkor jól jön a búzadara, én személy szerint teljesen kinyomkodom az alma levét, még fűszerezés előtt, így nem kell bele búzadara.

Ízlés szerint szórható a teteje porcukorral.

Sztori:

Kislány koromban apukám édesanyja, nagymamám sütötte mindig, mert édesapám kedvenc süteménye volt és én is nagyon szerettem.

Tavaly született a kislányom és úgy döntöttem, hogy ezt a fantasztikus receptet meg kell tanulnom, hogy ha nagyobb lesz, meg tudjam rá tanítani, hogy tovább éljen a recept.

Hiszen ez egy igazi falusi recept, látni is, zsírral készül. Igazán egyszerű, de nagyon finom.

Aki egy kis falusi hangulatot akar varázsolni az ebéd végére, annak nagyon tudom ajánlani!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is