Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csigák

Nagyi receptjei

Diós és nutellás leveles csiga

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 30 dkg finomliszt 10 dkg porcukor 2 dkg friss élesztő 1 dl tej 1 tojás sárgája Továbbá: 15 dkg vaj 1 ek liszt A diós töltelékhez: 15 dkg darált dió 15 dkg baracklekvár A nutelláshoz: 20 dkg nutella Elkészítése:   Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszttel elkeverjük a sót és a cukrot. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2017.02.27.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 30 dkg finomliszt
  • 10 dkg porcukor
  • 2 dkg friss élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 tojás sárgája

Továbbá:

  • 15 dkg vaj
  • 1 ek liszt

A diós töltelékhez:

  • 15 dkg darált dió
  • 15 dkg baracklekvár

A nutelláshoz:

  • 20 dkg nutella


Elkészítése:

 

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszttel elkeverjük a sót és a cukrot.

Hozzáadjuk az élesztős tejet és jól összedolgozzuk. Kelesztő tálba tesszük, majd a duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát 20×20 cm-es darabra nyújtjuk.

A tészta közepébe tesszük a nem hideg vajat, amit a lisztben meghempergetünk.

A tésztába csomagoljuk úgy, hogy a tészta széleit ráhajtjuk.

Ezután 30 cm-es téglalappá nyújtjuk. Háromszor hajtogatjuk 15 percenként.

A tészta felénk lévő 1/3 részét a középső harmadra hajtjuk, majd a szembe néző harmadot is közép irányba, aztán a tészta két végét szintén középre hajtjuk, aztán lefelé fordítjuk.

Végül 2- 3 mm-re kinyújtjuk.

Keresztben ketté vágtam, fele diós, a másik fele nutellás lett.

A töltelék hozzávalóit összekeverjük, majd rákenjük.

Feltekerjük, mint a bejglit, majd 1 cm-es darabokba vágjuk és sütőpapírral fedett tepsire tesszük.

20 percet még kelni hagyjuk, majd tojásfehérjével lekenjük.

180 fokra melegített sütőben 25 percig sütjük

20 db csiga sült ki.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is