Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tésztához: 25 dkg liszt 1 csapott kk sütőpor 4 dkg porcukor 2 nagyobb tojás sárgája 12 dkg margarin 1 ek tejföl Habhoz: 2 nagyobb tojás fehérje 12 dkg porcukor 12 dkg darált dió Továbbá: Sárgabarack lekvár a töltéshez Elkészítése: A lisztet egy tálban jól elkeverjük a sütőporral, porcukorral, elmorzsoljuk benne a margarint. Hozzáadjuk a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
10 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2017.03.01.

Elkészítése

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 1 csapott kk sütőpor
  • 4 dkg porcukor
  • 2 nagyobb tojás sárgája
  • 12 dkg margarin
  • 1 ek tejföl

Habhoz:

  • 2 nagyobb tojás fehérje
  • 12 dkg porcukor
  • 12 dkg darált dió

Továbbá:

  • Sárgabarack lekvár a töltéshez


Elkészítése:

A lisztet egy tálban jól elkeverjük a sütőporral, porcukorral, elmorzsoljuk benne a margarint. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és a tejfölt. Jól összedolgozzuk.

Kb. 2 mm vastagra elnyújtjuk. Egy egész kisméretű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.

Sütőpapíros tepsibe rakjuk.

Közben a sütőt előmelegítjük. (A hulladék tésztát összedolgozzuk, és újra elnyújtjuk, szaggatjuk.)

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd a porcukrot hozzáadva pár percig tovább verjük. Végül beleforgatjuk a darált diót.

A tallérok tetejére egy kiskanál dióhabot simítunk.

Előmelegített sütőben 180 fokon 15 perc alatt megsütjük.

Hagyjuk teljesen kihűlni, majd két tallért egy kiskanál sárgabaracklekvárral összeragasztunk.

[box style=”info”]Ez egy olyan süti, ami elvileg nagyon sokáig eláll. Nos, nálunk erre nem volt példa, olyan hamar elfogyott. A gyerek, aki nem igazán kedveli az édes süteményeket, azt mondta, hogy ez a világ legfinomabb sütije és egymás után nem is tudom, hány darabot küldött a pocakjába. Egy dologra érdemes figyelni, hogy a dióhab vékonyan kerüljön a tallérokra, mert különben nem fog minden darabra jutni.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is