Elkészítése
Hozzávalók:
- 50 dkg darált keksz
- 15 dkg kristálycukor
- 20 dkg baracklekvár
- 3,5 dl víz
- 7 dkg mazsola
- 1 púpozott ek. kakaópor (cukrozatlan)
- 1 üvegcse rumaroma (Szilas Jamaikai)
Hempergetéshez:
- kb. 5 dkg darált keksz
Elkészítése:
A vizet a cukorral, a lekvárral és a mazsolával feltesszük főni (Csak addig kell főzni, míg a cukor el nem olvad és a mazsola kicsit megduzzad). Ezután félre tesszük hűlni.
A kekszet összekeverjük a kakaóporral és a rumaromával, majd beleöntjük a már kihűlt cukros-mazsolás-lekváros levet. Az egészet jó alaposan összegyúrjuk.
Kekszmasszából dió nagyságú golyókat formálunk a kezünkkel és mindegyiket belehempergetjük a darált kekszbe.

