Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg darált keksz 15 dkg kristálycukor 20 dkg baracklekvár 3,5 dl víz 7 dkg mazsola 1 púpozott ek. kakaópor (cukrozatlan) 1 üvegcse rumaroma (Szilas Jamaikai) Hempergetéshez: kb. 5 dkg darált keksz Elkészítése: A vizet a cukorral, a lekvárral és a mazsolával feltesszük főni (Csak addig kell főzni, míg a cukor el nem olvad […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Tundi konyha
Beküldte: 2017.03.08.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált keksz
  • 15 dkg kristálycukor
  • 20 dkg baracklekvár
  • 3,5 dl víz
  • 7 dkg mazsola
  • 1 púpozott ek. kakaópor (cukrozatlan)
  • 1 üvegcse rumaroma (Szilas Jamaikai)

Hempergetéshez:

  • kb. 5 dkg darált keksz


Elkészítése:

A vizet a cukorral, a lekvárral és a mazsolával feltesszük főni (Csak addig kell főzni, míg a cukor el nem olvad és a mazsola kicsit megduzzad). Ezután félre tesszük hűlni.

A kekszet összekeverjük a kakaóporral és a rumaromával, majd beleöntjük a már kihűlt cukros-mazsolás-lekváros levet. Az egészet jó alaposan összegyúrjuk.

Kekszmasszából dió nagyságú golyókat formálunk a kezünkkel és mindegyiket belehempergetjük a darált kekszbe.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Tundi konyha
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is