Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kiflik

Virslis sajtos kiflifalatkák

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 Csillag (Nincs értékelve)
Loading...
Megosztás:

Az élesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval hólyagosra dagasztjuk. Letakarva meleg helyen kelesztjük. Amikor megkelt, még egyszer jól átgyúrjuk, és 4 felé vágjuk a tésztát. A cipókat kör alakúra nyújtjuk, és mindegyiket 8 vagy 12 cikkre vágjuk. A körcikkek széles végére teszünk egy negyed virslit vagy trappista sajtot, és feltekerjük úgy, […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.03.25.

Hozzávalók

Elkészítése

Az élesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval hólyagosra dagasztjuk. Letakarva meleg helyen kelesztjük.

Amikor megkelt, még egyszer jól átgyúrjuk, és 4 felé vágjuk a tésztát. A cipókat kör alakúra nyújtjuk, és mindegyiket 8 vagy 12 cikkre vágjuk. A körcikkek széles végére teszünk egy negyed virslit vagy trappista sajtot, és feltekerjük úgy, hogy lehetőleg a keskeny vége a kifli aljára essen.

Megkenjük sütés előtt felvert tojással, és megszórjuk szezámmaggal. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon 20 percig sütjük. A sütő aljába egy lábasba vizet teszünk. Amikor épp megpirul a teteje, kivesszük, és azonnal megspricceljük vízzel, így puha marad.

Nagyon finom kolbásszal, baconnel, vagy camping sajttal is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is