Elkészítése
Hozzávalók kb 24 darabhoz:
- 50 dkg finomliszt
- 1 tojás
- 25 g élesztő
- 3 ek cukor
- 1 kk só
- 0,5 cs sütőpor
- 1 dl olaj
- 2,5 dl tej
- ízlés szerint kakaópor és cukor keveréke
Elkészítése:
A langyos, cukros tejbe morzsoljuk az élesztőt és kb 15 perc alatt felfuttatjuk.
Addig egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a tojást, sót és 0,5 dl olajat. Hozzáadva az élesztőt alaposan összedolgozzuk.
A tésztát ketté osztjuk, egyenként 0,5 cm vastagságúra, téglalap alakúra nyújtjuk. Olajjal megkenjük a tésztát, majd megszórjuk kakaóval és cukorral.
Feltekerjük, 1 cm-es csíkokra vágjuk (a maradék tésztát ugyanígy készítjük el).
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a csigákat, majd tejjel vékonyan megkenjük.
180 fokon 20 perc alatt megsütjük.

