Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Befőzés

Lekvárok

Banán lekvár

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kg hámozott banán 700 g cukrot 1 citrom leve 1/2 teáskanál őrölt fahéj 1 evőkanál rum 1 dl víz Elkészítése: Hámozzuk meg a banánt és vágjuk darabokra. Tegyük egy edénybe a cukor, citromlé és víz társaságában, majd helyezzük a tűzre, kezdjük forralni lassú tűzön, időnként megkevergetve. Nagyjából 40 perc elteltével kezd sűrűsödni, ekkor […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
lilalicsi
Beküldte: 2017.03.13.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg hámozott banán
  • 700 g cukrot
  • 1 citrom leve
  • 1/2 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 evőkanál rum
  • 1 dl víz


Elkészítése:

Hámozzuk meg a banánt és vágjuk darabokra.

Tegyük egy edénybe a cukor, citromlé és víz társaságában, majd helyezzük a tűzre, kezdjük forralni lassú tűzön, időnként megkevergetve.

Nagyjából 40 perc elteltével kezd sűrűsödni, ekkor tegyük bele a fahéjat és a rumot. Folyamatos keverés mellett, még 10 percig főzzük, majd töltsük, fertőtlenített üvegekbe.

Fordítsuk fejjel lefelé, majd száraz dunsztba helyezve, hagyjuk kihűlni.

Ez a mennyiség 2 db, 400 ml-es üveg tartalmához elég. Címkézzük fel és tegyük a kamra polcra, lehetőleg sötét helyre.

A citromlé hozzáadásával, a főzés során, végig megőrzi eredeti színét, barnás árnyalatot, csak a fahéj hozzáadása után kap.

Igazán különleges csemege, fogyasztjuk pirítóssal, kaláccsal vagy süteményben sütve.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
lilalicsi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is