Elkészítése
Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 4 tojássárgája
- 25 dkg margarin
- 2 dkg élesztő
- kevés tej
- 1 tk cukor
A töltelékhez:
- 4 tojásfehérje
- 30 dkg cukor
- 20 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
Kevés cukros, langyos tejbe (kb fél dl) az élesztőt belemorzsoljuk és felfuttatjuk.
A lisztet a margarinnal és a tojássárgákkal összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a megkelt élesztőt és rugalmas tésztává dolgozzuk
(ha szükséges,akkor egy kevés tejet adunk hozzá).
Két cipót formálunk belőle. Letakarva kb fél órát pihentetjük a tésztát.
Addig elkészítjük a tölteléket. Vízgőz felett a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük (de nem főzzük meg).
Vízgőzről levéve a kókuszreszeléket belekeverjük.
A tésztánkat téglalap alakúra kisodorjuk, a töltelék felét rákenjük, majd feltekerjük. 1 cm-es szeletekre vágjuk és kivajazott sütőlemezre sorakoztatjuk.
A másik tésztával is így járunk el.
Hideg sütőbe tolva (180 fokra kapcsolva) kb 30 perc alatt készre sütjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk.

