Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Liba

Szárnyas receptek

Liba zúza pörkölt

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1,5 kg liba zúza 4 fej vöröshagyma 5-6 gerezd fokhagyma 2 db paradicsom 1 db paprika 2 evőkanál pirospaprika 2 teáskanál só 2,5 evő kanál libazsír 1 kiskanál köménymag ( opcionális) 1 kis doboz arany fácán paradicsom sűrítmény 2 dl barna sör 50 dkg tarhonya só 1 evő kanál libazsír 1 kis fej hagyma […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2017.03.16.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1,5 kg liba zúza
  • 4 fej vöröshagyma
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 2 teáskanál só
  • 2,5 evő kanál libazsír
  • 1 kiskanál köménymag ( opcionális)
  • 1 kis doboz arany fácán paradicsom sűrítmény
  • 2 dl barna sör
  • 50 dkg tarhonya
  • 1 evő kanál libazsír
  • 1 kis fej hagyma


Elkészítése:

A zúzát alaposan megtisztítjuk, megmossuk, majd mérettől függően 2-3 darabba vágjuk. A hagymákat apróra a paprikát, paradicsomot kis kockákra vágjuk.

A zsiradékon megdinszteljük a vöröshagymát, rátesszük a paradicsompürét és kissé lepirítjuk a pürét. Hozzáadjuk fokhagymát, paprikákat, paradicsomot és pár percig jól összepároljuk az egészet.

Majd hozzáadjuk a feldarabolt zúzát. Jól átforgatjuk hagyjuk, hogy a zúza kiengedje saját levét és közben egy kicsit pörkölődjön a zúza hús.

Meghintjük a pirospaprikával és sózzuk, addig pároljuk, míg a saját levét elfövi először ezután adjuk hozzá a barna sört adjunk hozzá kevés vizet kezdjük el lassan párolni fedő alatt előfordulhat, hogy többször zsírjára pirul de ez nem baj.

Ilyenkor pótoljuk a folyadékot apránként a zúzához addig amíg teljesen nem puhul meg a zúza. A liba zúzának 2-3 óra főzés minimum kell , hogy omlós és puha legyen.

A tarhonyához a hagymát kevés zsiradékon arany barnára pirítjuk. Majd a tarhonyát átpirítjuk a hagymán és felöntjük két és félszeres sós forró vízzel.

Addig főzzük míg, a vizet elfövi, majd lefedjük, és 10-15 percet hagyjuk állni saját gőzében.

[box style=”info”]Ez az étel amiből nem érdemes keveset készíteni minél nagyobb mennyiségben készül annál finomabb.

Kuktában is el lehet készíteni igaz , hogy sokkal hamarabb elkészül a kuktában mint egy lábosban vagy bográcsban. De minél több ideig fő annál finomabb a szaftja.

Nagyon finom ha főzés vége felé eredi gombát főzzünk bele.

A barna sör íze nem fog érződni az ételen csak kicsit pikánssá teszi. Alkohol tartalma elfog főni így gyerekek is ehetnek bátran az elkészült pörköltből.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is