Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Leveshez: 2 szál sárgarépa 1 szál fehérrépa 1 kisebb karalábé 1 fej vöröshagyma só egész bors bazsalikom kakukkfű petrezselyemzöld 20 dkg zöldborsó 1 ek liszt A májgaluskához: 20 dkg sertésmáj fagyasztva 2 zsemle áztatva, kinyomkodva só őrölt bors 1 kisebb vöröshagyma reszelve 1 ek vágott petrezselyemzöld 2 tojás zsemlemorzsa Elkészítése: A leveshez megpucoljuk és […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2017.03.19.

Elkészítése

Hozzávalók:
Leveshez:

  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 kisebb karalábé
  • 1 fej vöröshagyma
  • egész bors
  • bazsalikom
  • kakukkfű
  • petrezselyemzöld
  • 20 dkg zöldborsó
  • 1 ek liszt

A májgaluskához:

  • 20 dkg sertésmáj fagyasztva
  • 2 zsemle áztatva, kinyomkodva
  • őrölt bors
  • 1 kisebb vöröshagyma reszelve
  • 1 ek vágott petrezselyemzöld
  • 2 tojás
  • zsemlemorzsa


Elkészítése:

A leveshez megpucoljuk és felaprítjuk a zöldségeket: a sárgarépát, a vöröshagymát, a karalábét és petrezselyemgyökeret. Aprítsuk fel a petrezselyemzöldet, amiből tegyünk félre egy evőkanállal a gombócokhoz.

Dinszteljük meg kevés olajon a hagymát, amiből szintén tegyünk félre egy evőkanállal a gombóchoz. Ehhez adjuk hozzá a répát, a karalábét és ezzel együtt pirítsuk még 5 percig, majd mehet bele a borsó és a petrezselyem is.

A zöldségeket szórjuk meg liszttel, keverjük át és öntsünk hozzá vizet. Ízlés szerint sózzuk meg és ízesítsük, majd  addig főzzük, míg meg nem puhulnak a zöldségek.

Készítsük el a gombócokat is. A fagyos májat lereszeljük, majd a tojással, a pirított hagymával, fokhagymával, a vízből kinyomkodott zsemlével és annyi zsemlemorzsával összekeverjük, hogy ne legyen kemény, de lágy sem.

Petrezselyemmel,sóval és borssal ízesítjük. Vizes kézzel formázzunk a masszából gombócokat. Ha túl lágy a massza, akkor adjunk hozzá zsemlemorzsát.

Pihentessük legalább 20 percet.

Amikor megfőttek a zöldségek, a leveshez tegyük hozzá a gombócokat és még 10 percig főzzük.

Külön főzhetünk mellé tésztát.

Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is