Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Nagyi receptjei

Rétesek

Hamis túrós rétes

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A tésztához: 25 dkg finomliszt 1 db tojás 1/2 tasak sütőpor kb 80 ml tej Továbbá: 10 dkg olvasztott vaj 1/2 liter tej 1 vaníliás cukor A töltelékhez: 50 dkg túró 2 ek tejföl 2 db tojás 20 dkg cukor 1 csomag vaníliás cukor 1 kisebb citrom reszelt héja Elkészítése: A lisztet elkeverjük a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2017.03.23.

Elkészítése

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg finomliszt
  • 1 db tojás
  • 1/2 tasak sütőpor
  • kb 80 ml tej

Továbbá:

  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 1/2 liter tej
  • 1 vaníliás cukor

A töltelékhez:

  • 50 dkg túró
  • 2 ek tejföl
  • 2 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kisebb citrom reszelt héja


Elkészítése:

A lisztet elkeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a tojásokat és kb. 80 ml tejet és egy jól nyújtható tésztát gyúrunk belőle, ami később 2 kis cipóra osztunk.

Jó vékonyra kinyújtjuk a cipókat, majd hagyjuk szikkadni, amíg elkészítjük a tölteléket.

A töltelék elkészítése:

A töltelék hozzávalóit összekeverjük, majd egy rövid ideig állni hagyjuk.

A kinyújtott tésztánkat olvasztott, meleg vajjal megkenjük, majd még vékonyabbra nyújtjuk a vajas tésztát.

Újból lekenjük vajjal, rákenjük a töltelék felét, majd feltekerjük, mint a bejglit.

A másik tésztával ugyanígy járunk el.

Egy tepsit vajjal kikenünk, majd rátesszük a tekercseket. A tetejüket megkenjük olvasztott vajjal, majd leöntjük őket a vaníliás cukorral elkevert tejjel.

180 fokra előmelegített sütőben, addig sütjük amíg a tejet teljesen fel nem szívja.

Sütés közben fóliát teszünk a tekercsekre, hogy ne égjenek meg.

Melegen, porcukorral meghintve kínáljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tipp:

A sütési idő majdnem másfél óra volt, alsó-felső sütésen.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is