Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A tésztához: 4 tojás csipet só 10 dkg gesztenyeliszt 10 dkg mandulaliszt (vagy ugyanennyi őrölt mandula) 5 dkg eritrit 1 cs sütőpor A töltelékhez: 20 dkg gesztenye vagy 1 csomag natúr gesztenyemassza 2 dl kókusztej 1 ek kókuszzsír 1 marék darált dió 1 marék mazsola 3 ek kakaópor néhány szem dióbél a díszítéshez Elkészítése: […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Bodnár Éva
Beküldte: 2017.04.12.

Elkészítése

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 4 tojás
  • csipet só
  • 10 dkg gesztenyeliszt
  • 10 dkg mandulaliszt (vagy ugyanennyi őrölt mandula)
  • 5 dkg eritrit
  • 1 cs sütőpor

A töltelékhez:

  • 20 dkg gesztenye vagy 1 csomag natúr gesztenyemassza
  • 2 dl kókusztej
  • 1 ek kókuszzsír
  • 1 marék darált dió
  • 1 marék mazsola
  • 3 ek kakaópor
  • néhány szem dióbél a díszítéshez


Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval.
Óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjehabhoz a sárgáját is, majd hozzáadjuk a liszteket, az eritritet és a sütőport.

Lehetőség szerint egy szilikonos piteformába (ha nincs, akkor egy piteformát sütőpapírral béleljünk vagy vajazzunk és lisztezzünk ki) kézzel beleigazítjuk a tésztát úgy, hogy pereme is legyen.

Elkészítjük a krémet. A gesztenyét (vagy a masszát) aprítógépben a többi hozzávalóval együtt krémesre keverjük, majd a tészta tetejére kenjük. A tetején elrendezünk néhány szép szem dióbelet.

170 fokos sütőben 15-20 percig sütjük. Akkor jó, ha a szélein a tészta színt kap.

[box style=”info”]Ha van diétázó, paleózó, cukorbeteg, tej vagy gluténallergiás családtagunk, vendégünk, nekik készítsük el ezt az egyszerű, dekoratív és finom sütit.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Egészséges ételek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Bodnár Éva
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is