Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg finomliszt 30 dkg margarin 175 g tejföl 2 tojássárgája A töltéshez: kb 30 dkg házi baracklekvár A kenéshez : 7 dkg olvasztott margarin A linzer virágok összeillesztéséhez: kevés víz A díszítéshez. 2 ek porcukor 1 cs vaníliás cukor Elkészítése: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kétfelé vesszük, kinyújtjuk, megkenjük olvasztott, de nem meleg margarinnal, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
12 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Vass Laszlone
Beküldte: 2017.04.11.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 30 dkg margarin
  • 175 g tejföl
  • 2 tojássárgája

A töltéshez:

  • kb 30 dkg házi baracklekvár

A kenéshez :

  • 7 dkg olvasztott margarin

A linzer virágok összeillesztéséhez:

  • kevés víz

A díszítéshez.

  • 2 ek porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor


Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kétfelé vesszük, kinyújtjuk, megkenjük olvasztott, de nem meleg margarinnal, feltekerjük, mint a roládokat.

Ezután 2 órára hűtőszekrénybe tesszük a 2 tekercset.

Az idő lejártával a tekercseket jó vékonyra kinyújtjuk és felét sima, felét lyukas szaggatóval kiszúrjuk./7 cm-es átmérőjű formával szúrtam ki. A közepét 3 cm-essel./

Sütőpapíros tepsibe rakjuk a sima korongokat , lekenjük vízzel, mindegyik tetejére ráhelyezünk egy lyukas korongot, majd előmelegített sütőben szép világosra sütjük.

Egy tepsi sütés ideje 180 fokon 10-12 perc.

Ez a mennyiség 4 nagy méretű tepsibe fért bele, lehet szorosan rakni, nem terül, a korongok felfelé emelkednek sütés közben.

Ha kicsit hűlt, vaníliás porcukorral enyhén megszórjuk , a közepébe sűrűbb állagú lekvárt teszünk.

A tésztába cukor, só, sütőpor NEM kell.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is