Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Különleges sütik

Puncs szelet

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók a tésztához: 50 dkg liszt 15 dkg porcukor 1/2 csomag sütőpor 2 egész tojás 20 dkg vaj / margarin 4-5 evőkanál tej Töltelék: egy lap a tésztából egy evőkanál kakaópor ízlés szerint mazsola Szirup: 40 dkg eperlekvár 15 dkg cukor 50 ml víz 50 ml rum ( nálam egy üveg rumaroma) Máz: 25 dkg […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
trarita
Beküldte: 2017.04.12.

Elkészítése

Hozzávalók a tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 2 egész tojás
  • 20 dkg vaj / margarin
  • 4-5 evőkanál tej

Töltelék:

  • egy lap a tésztából
  • egy evőkanál kakaópor
  • ízlés szerint mazsola

Szirup:

  • 40 dkg eperlekvár
  • 15 dkg cukor
  • 50 ml víz
  • 50 ml rum ( nálam egy üveg rumaroma)

Máz:

  • 25 dkg cukor
  • 130 ml víz
  • 1 kávéskanál 20 %-os ecet
  • rózsaszín vagy pici piros ételfesték

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, elfelezzük. Az egyiket még egyszer elfelezzük.

A két kisebbet kinyújtjuk fél centi vastagságúra, (kb. 30 x 25 cmtepsi méret) és 180 fokos előmelegített sütőben megsütjük. A nagy tésztát is kinyújtjuk, megsütjük. (azt vastagabra hagyjuk, az kerül a töltelékbe) Kihűtjük.

A szirup hozzávaóit felforraljuk.

A kihűlt, vastag tésztát összemorzsoljuk, hozzáadjuk a kakaóport (mazsolát) majd leöntjük a sziruppal és jól elkeverjük.

Az egyik lapot megkenjük vékonyan eperlekvárral, rásimítjuk a tölteléket és befedjük a másik lappal.

Elkészítjük a mézat. Vizet, cukrot, ecetet feltesszük forrni majd kb. 10 percig főzzük, ekkor már csak gyöngyözzön. Ha ez megvolt félretesszük és keverjük. Ahogy húl úgy sűrűsödik, fehéredik.

Belekeverjük az ételfestéket, annyit, hogy szép rózsaszín legyen. Bevonjuk a sütemény tetejét és hagyjuk dermedni.

Nekem ebből a mázból több kellett, másfél adagot készítettem.

Kicsit macerás vele dolgozni, gyorsnak kell lenni, amikor eldogozzuk a tésztán. Vagy pedig nincs is vele gond, csak le voltam lassulva vagy sokáig hagytam hűlni

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
trarita
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is