Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Receptek marhából

Savanyú Vetrece

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 15 dkg füstölt szalonna 2 nagy fej vöröshagyma 1 evőkanál fűszerpaprika 1,5 kg marhahús (nyak, lábszár) sertés húsból és sertés belsőségből is lehet készíteni Só, bors, fokhagyma, 2 nagyobb babérlevél 2 dl száraz fehér bor 1 kiskanál liszt 1,5 dl tejföl Mustár és citrom ízlés szerint Elkészítése: A füstölt szalonnát vékony csíkokra vágjuk, a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2017.04.13.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 1,5 kg marhahús (nyak, lábszár) sertés húsból és sertés belsőségből is lehet készíteni
  • Só, bors, fokhagyma, 2 nagyobb babérlevél
  • 2 dl száraz fehér bor
  • 1 kiskanál liszt
  • 1,5 dl tejföl
  • Mustár és citrom ízlés szerint


Elkészítése:

A füstölt szalonnát vékony csíkokra vágjuk, a lábosban kisütjük, a zsírját majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát.

Összekeverjük, majd lehúzzuk a tűzről, és megszórjuk a fűszerpaprikával és rátesszük a húst.

Sóval, borssal, zúzott fokhagymával, babérlevéllel fűszerezzük majd fel önjük a borral, és 1 liter vízzel.

Ha felforrt fedővel letakarva puhára pároljuk a húst. (ha túlságosan besűrűsödne a szaftja, egy kevés vízzel pótoljuk)

Ha elkészült tejfölös habarással sűrítjük, majd mustárral és citromlével pikánsát tesszük.

Hagymás tört burgonya, zsemlegombóc, tarhonya vagy nokedli illik hozzá.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is