Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók egy 25*30 cm-es tepsihez: Tészta: 50 dkg finomliszt 25 dkg margarin 1 mokkáskanál szódabikarbóna 5 dkg élesztő pici cukros langyos tejben felfuttatva (kb fél dl-ben) 4 evőkanál porcukor 1 cs vaníliás cukor 1 dl tejföl baracklekvár Almás töltelék: 1 kg alma 4 dkg vaj 1/2 citrom leve ízlés szerint cukor (ha az alma savanykás, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
trarita
Beküldte: 2017.04.19.

Elkészítése

Hozzávalók egy 25*30 cm-es tepsihez:

Tészta:

  • 50 dkg finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 5 dkg élesztő pici cukros langyos tejben felfuttatva (kb fél dl-ben)
  • 4 evőkanál porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 dl tejföl
  • baracklekvár

Almás töltelék:

  • 1 kg alma
  • 4 dkg vaj
  • 1/2 citrom leve
  • ízlés szerint cukor (ha az alma savanykás, ha édes, akkor nem is muszáj hozzáadni plusz cukrot)

Mákos töltelék:

  • 25 dkg darált mák
  • 13 dkg cukor
  • 1 dl tej

Diós töltelék:

  • 25 dkg dió
  • 11 dkg cukor
  • 1 dl tej

Elkészítés:

Elkészítjük a töltelékeket:

Az almát megtisztítjuk, felszeleteljük vagy lereszeljük (ha nagyon sok a leve, akkor kicsit csavarjuk ki párolás előtt). A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk és rátesszük a cukrot, majd az almát, ráöntjük a citrom levét és megpároljuk.

A mákot összekeverjük a cukorral, felöntjük a tejjel és felfőzzük

A diót összekeverjük a cukorral, felöntjük a tejjel és felfőzzük.

A töltelékeket kihűtjük, közben összekeverjük a tészta hozzávalóit és négy részre osztjuk. Amelyikkel éppen nem dolgozunk, azt becsomagolva hűtőbe tesszük.

Kinyújtjuk az egyik tésztát, papírozott tepsibe tesszük. Megkenjük lekvárral, rátesszük az egyik tölteléket ismét egy tészta, lekvárral kenjük és rásimítjuk a következő tölteléket, megint egy tészta, lekvár és a maradék töltelék, végül tésztával fejezzük be (a töltelékek sorrandje tetszét szerint választható, nálam: diós, almás és mákos volt a sorrend).

Lekenjük tojással, megszurkáljuk, kelesztjük, majd fél óra elteltével 180 fokon megsütjük kb 40 perc alatt (ha sütés közben nagyon barnulna a teteje, akkor takarjuk le alufóliával, hogy ne égjen meg).

A szép hullámos tetőt úgy készítettem, hogy miután lekentem sárgájával a tésztát villával “megsimogattam”, majd közvetlenül sütés előtt lekentem enyhén felvert tojásfehérjével.

A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni a sütit, majd ízlés szerint felszeletelve tálaljuk.

YouTube Thumbnail

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
trarita
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is