Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 60 dkg marhalábszár 60 dkg burgonya 2 sárgarépa 1 fehérrépa 1 kisebb zeller 1 közepes nagyságú hagyma 1 paprika 1 paradicsom 1 csomó petrezselyem 1-2 szál zellerlevél 1 tk házi paprikakrém 1 evőkanál zsír só ízlés szerint 2 tk őrölt pirospaprika bors ízlés szerint 1 csipet kömény 1 csipet kakukkfű 1 dl száraz vörösbor […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
130 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Vass Laszlone
Beküldte: 2017.05.02.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 60 dkg marhalábszár
  • 60 dkg burgonya
  • 2 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 kisebb zeller
  • 1 közepes nagyságú hagyma
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 csomó petrezselyem
  • 1-2 szál zellerlevél
  • 1 tk házi paprikakrém
  • 1 evőkanál zsír
  • só ízlés szerint
  • 2 tk őrölt pirospaprika
  • bors ízlés szerint
  • 1 csipet kömény
  • 1 csipet kakukkfű
  • 1 dl száraz vörösbor

A csipetkéhez:

  • 1 tojás
  • 10 dkg liszt


Elkészítése:

A húst kb. 2 x 2 cm-es kockákra, a hagymát finomra vágjuk.

A zsírt felolvasztjuk egy lábasban, rádobjuk a hagymát, egy kis sóval üvegesre pároljuk.

Rátesszük a húst, a paradicsomot, a paprikát, majd megszórjuk fűszerpaprikával.

3 dl vizet öntünk rá és a  fűszereket is beletesszük, majd fedő alatt elkezdjük főzni.

Amikor kezd puhulni a hús, hozzá adjuk a felszeletelt zöldségeket és a bort.

Addig főzzük, amíg a hús megpuhul.

Belerakjuk a meghámozott, kockára vágott krumplit.

A lisztből kis sóval, vízzel, egy tojással kemény tésztát készítünk, és csipetkét szaggatunk belőle, és a krumplival egyidejűleg azt is a levesbe főzzük. (A csipetke félkörömnyi, laposra formázott)

Tíz perc múltán szórjuk bele az apróra vágott petrezselymet is.

Ha nem elég piros a színe, pirospaprikát, ha szükséges, sót is tehetünk bele.

Egyet forraljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is