Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Nagyi receptjei

Hűtőben kelt házi kenyér

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: (1 bögre= 2,5 dl) 5 bögre finomliszt 2 bögre langyos víz 2 ek. étolaj 2 tk. só 1 csomag szárított élesztő (11 gramm) Elkészítése: A tésztát nem kell dagasztani. A liszttel összekeverjük az élesztőt, a sót, majd hozzákeverjük egy villával az étolajat és a langyos vizet. Összeállítjuk a tésztát secc-perc alatt. Egy tálba téve, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Vass Laszlone
Beküldte: 2017.04.27.

Elkészítése

Hozzávalók:

(1 bögre= 2,5 dl)

  • 5 bögre finomliszt
  • 2 bögre langyos víz
  • 2 ek. étolaj
  • 2 tk. só
  • 1 csomag szárított élesztő (11 gramm)


Elkészítése:

A tésztát nem kell dagasztani.

A liszttel összekeverjük az élesztőt, a sót, majd hozzákeverjük egy villával az étolajat és a langyos vizet.

Összeállítjuk a tésztát secc-perc alatt. Egy tálba téve, konyharuhával letakarva hűtőbe tesszük egy éjszakára.

Reggel már süthetjük.

Ekkor kissé átgyúrjuk, majd gömbölyűre formázzuk.

Egy hőálló tálat (jénait) sütőpapírral kibélelünk, majd beletesszük a kenyeret.

Egy késsel 3 helyen kissé bevágjuk, majd lespricceljük vízzel a kenyeret és az edény tetejét is.

Lefedjük, majd hideg sütőbe tesszük és 240 fokon megsütjük.

A sütő felmelegedésétől számítva, 60 percig sütjük. Ekkor kivesszük, újból lespricceljük a tetejét és még 10 percig sütjük.

Tipp:

Sütőfüggő, ajánlatos ellenőrizni, hogy a közepe átsült-e?

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Reggeli
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is