Elkészítése
Hozzávalók:
Tészta:
- 1 kg finomliszt (lehet felesben réteslissztel is készíteni)
- 50 dkg margarin
- 330 g tejföl
- 1 tojás
- 1 kocka friss élesztő (42 g)
- 1 evőkanál só
- 25 dkg reszelt sajt
Tetejére:
- 1 felvert tojás
- reszelt sajt
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk (nem kell az élesztőt felfuttatni, csak belemorzsolni).
A kész tésztát egy nagy nylon zacskóba tesszük, majd egy éjszakára betesszük a hűtőbe.
Másnap kivesszük, deszkára borítjuk, kissé átgyúrjuk, majd kb 1,5 ujjnyi vastagra nyújtjuk. Tetszőleges méretű szaggatóval kiszaggatjuk a pogácsákat.
Egy nagy gáztepsit sütőpapírral bélelünk, majd a pogácsákat belesorakoztatjuk, megkenjük felvert tojással és megszórjuk reszelt sajttal.
A sütőt 180 fokra begyújtjuk, majd amikor bemelegedett betesszük a tepsit. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Nekem 135 darab közepes nagyságú pogácsám lett ebből az adagból.


