Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Lap: 30 dkg liszt 25 dkg margarin 2 tojássárgája csipet só 5 evőkanál víz Piskóta: 6 tojássárgája 25 dkg cukor 20 dkg darált dió 7 dkg reszelt csoki 1 csomag sütőpor 6 tojásfehérje habja Krém: 6 dl tej 2 csomag vaníliás pudingpor 2 evőkanál zselatin (por) 1 dl vízben feloldva 25 dkg margarin 25 […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
trarita
Beküldte: 2017.05.08.

Elkészítése

Hozzávalók:
Lap:

  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 2 tojássárgája
  • csipet só
  • 5 evőkanál víz

Piskóta:

  • 6 tojássárgája
  • 25 dkg cukor
  • 20 dkg darált dió
  • 7 dkg reszelt csoki
  • 1 csomag sütőpor
  • 6 tojásfehérje habja

Krém:

  • 6 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 evőkanál zselatin (por) 1 dl vízben feloldva
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor

Elkészítése:

A lapokhoz összegyúrjuk a hozzávalókat és minimum 1 órára hűtőbe tesszük.

A lehűtött tésztát ketté osztjuk, az egyik felét kinyújtjuk vékonyra, kb 30*24 cm-es téglalap alakúra és előmelegített 180 fokos sütőben a tepsi hátoldalán 8-10 perc alatt megsütjük.

A kinyújtjuk és beleterítjük a sütőpapírral bélelt tepsibe.

A piskótához a tojásoksárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a dióba belekevert csokit és a sütőport. A tojásfehérjéből habot verünk és a diós masszához adjuk, jól elkeverjük óvatosan.

A diós masszát ráöntjük a tepsiben lévő lapra és megsütjük 180 fokon 20-25 perc alatt.

A krémhez felfőzzük a pudingot a tejben, majd a feloldott zselatint belekeverjük, kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a pudingot.

A kihűlt diós tésztára rákenjük a krémet, rátesszük a külön sütött lapot és hűtőbe rakjuk pár órára vagy egy éjszakára.

Másnap a sütit porcukorral megszórjuk és felszeletelve tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
trarita
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is