Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Palacsinta receptek

Velővel töltött, rántott palacsinta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Palacsintához (személyenként 2 darabhoz): 20 dkg liszt 3 tojás 2 evőkanál olvasztott vaj vagy olaj 1 kávéskanál só 4 dl tej 1 dl szódavíz a sütéshez olaj Töltelékhez: 60 dkg velő 6-8 dkg (liba)zsír 1 csokor petrezselyem 4 gerezd fokhagyma 20 dkg fekete erdei sonka vagy bármilyen más sonka só, bors, szerecsendió Panírhozáshoz: liszt […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2017.05.11.

Elkészítése

Hozzávalók:
Palacsintához (személyenként 2 darabhoz):

  • 20 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 2 evőkanál olvasztott vaj vagy olaj
  • 1 kávéskanál só
  • 4 dl tej
  • 1 dl szódavíz
  • a sütéshez olaj

Töltelékhez:

  • 60 dkg velő
  • 6-8 dkg (liba)zsír
  • 1 csokor petrezselyem
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg fekete erdei sonka vagy bármilyen más sonka
  • só, bors, szerecsendió

Panírhozáshoz:

  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • a sütéshez olaj


Elkészítése:

Elkészítjük a tölteléket. A megtiszított és apróra vágott hagymát a zsiradékon megdinszteljük a préselt fokhagymával együtt, majd hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet.

Kicsit átforgatjuk a petrezselymet a hagymán, majd hozzáadjuk a velőt. Ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval. A velőt lesütjük pár perc alatt a hagymás alapon.

Amíg a velős töltelék kihűl elkészítjük hagyományos módon a palacsintákat. A tészta hozzávalóit csomómentesre keverjük, majd a szokott módon, kevés olajon kisütjük a palacsintákat.

A palacsinták alá, egyenként tegyünk folpackot. Az elkészült palacsintákra helyezünk pár sonka szeletet, majd a sonkára egyenletesen kenjünk a töltelékből. A folpack segítségével tekerjük fel jó szorosan a palacsintákat. Tegyük pár órára vagy akár egy éjszakára hűtőbe a palacsintákat.

Panírozzuk hagyományos módon a palacsintákat (liszt, tojás, zsemlemorzsa), majd süssük ki bő, forró olajban.

[box style=”info”]Folpackba nem kötelező becsomagolni, de a segítségével szépen megtartja a formáját hűtőben és kicsit megdermed a palacsinta. Így könnyebb panírozni és sütés közben is szépen egyben marad a palacsinta.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is