Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 8 nagyobb burgonya 6 tojás 25 cm-es füstölt kolbász 6-7 szelet füstölt tarja 15 dkg kolozsvári szalonna 3 paradicsom 3 paprika 1 kis üveg egész gomba 325 g tejföl 15 dkg sajt só és bors 2-3 ek zsiradék Elkészítése: A burgonyát megmossuk és sós vízben héjában megfőzzük, mikot félig megfőtt hozzáadhatjuk a tojásokat is, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
pontycomb
Beküldte: 2017.05.11.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 8 nagyobb burgonya
  • 6 tojás
  • 25 cm-es füstölt kolbász
  • 6-7 szelet füstölt tarja
  • 15 dkg kolozsvári szalonna
  • 3 paradicsom
  • 3 paprika
  • 1 kis üveg egész gomba
  • 325 g tejföl
  • 15 dkg sajt
  • só és bors
  • 2-3 ek zsiradék


Elkészítése:

A burgonyát megmossuk és sós vízben héjában megfőzzük, mikot félig megfőtt hozzáadhatjuk a tojásokat is, végül leszűrjük, hideg vízzel felöntve pár perc után lehéjazzuk mindkettőt és félretesszük.

Mialatt fő a burgonya egy nagyobb tepsit kikenünk zsírral (étolajjal is lehet), majd a kolbászt lebőrözzük, majd a tarjával és a szalonnával együtt felszeleteljük, illetve felkarikázzuk.

A paprikát és a paradicsomot szintén karikára vagy szeletekre vágjuk és a sütőt előmelegítjük 190 fokra.

Az így előkészített hozzávalókból elkezdjük a rétegezést: alulra a főtt burgonya egyik felét karikára vágva végigrakjuk, majd rétegenként a kolbászt, főtt tojás szeleteket, tarját és a szalonnát, a paprikát, paradicsomot és a gombafejeket. A tetejét a főtt burgonya másik felével zárjuk és ízlés szerint megborsozzuk.

A tejfölt kikeverjük egy tk sóval és halmokban kissé elkenve elosztjuk a burgonyán. Rászórjuk a durvára reszelt sajtot és nagyjából 40-45 perc alatt szép pirosra sütjük.

Bármilyen savanyúsággal vagy céklasalátával isteni finom és gazdag, laktató étel. Mi most frissen készített tejfölös uborkasalátával és friss kenyérrel fogyasztottuk.

Jó étvágyat kívánok!
[box style=”info”]4 kígyóuborkát megmostam, vékonyan lehámoztam, egy tálba szeleteltem, szórtam rá egy csapott ek sót és ráreszeltem 3 gerezd fokhagymát. Állnia kell kb 15-20 percet, azalatt egy nagy doboz tejfölt kikevertem 2 ek cukorral, 2 ek ecettel és egy csapott kk fehér borssal.

Az uborkát a levétől kissé kinyomkodtam és a tejfölös masszába téve jól összekevertem.
Díszítésként pirospaprikát szórtam rá, lefedtem és tálalásig a hűtőben tartottam.
A füstölt húsokkal házasított főtt-sült burgonya ízkombinációhoz nagyon illik ez a tejfölös saláta, aki szereti a hasát és nem fogyókúrázik éppen, annak bátran ajánlom! :)[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is