Elkészítése
Hozzávalók:
- 800 g csiperke gomba (konzerv, de lehet friss is)
- 2 nagy fej vöröshagyma apróra vágva
- 2 ek olaj
- 1 pörkölt kocka
- ételízesítő
- 2-3 babér levél
- fűszerpaprika
- 1 l víz
- 6 egész tojás
- só
Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk a felforrósított olajon, majd a leszűrt gombával dinszteljük tovább.
Hozzáadjuk a fűszereket, felöntjük a vízzel és készre pároljuk.
Ha megfőtt a gomba a leve is jól elfőtt, a tojásokat kevés sóval felverjük és állandó keverés mellet a gombára öntjük és készre sütjük.
Friss kenyérrel és savanyúsággal kínáljuk.
[box style=”info”]Aki szereti, az tegyen bele őrölt borsot és megbolondíthatja erős paprikával is.[/box]

