Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 evőkanál zsír 50 dkg sertés lapocka 15 dkg füstölt szalonna 3 csemege uborka 2 evőkanál paradicsompüré 2 nagy fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma só ízlés szerint őrölt fekete bors ízlés szerint Elkészítése: A lapockát és az uborkát vékony csíkokra vágjuk. A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát préseljük. A szalonnát apróbb darabokra szeljük. Egy […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2017.05.22.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál zsír
  • 50 dkg sertés lapocka
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 3 csemege uborka
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só ízlés szerint
  • őrölt fekete bors ízlés szerint


Elkészítése:

A lapockát és az uborkát vékony csíkokra vágjuk. A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát préseljük. A szalonnát apróbb darabokra szeljük.

Egy nagyobb serpenyőben a zsíron a szalonnát kissé megpirítjuk, majd rádobjuk a hagymát, fokhagymát és kevergetve világosra dinszteljük. Ezután rátesszük a hústt és fedő alatt pároljuk, sütjük.

Sokszor megkevergetjük,saját levében főzzük, ha elfőné, kevés vízzel vagy húsleves lével pótoljuk. Sózzuk és borsozzuk, majd a paradicsompürét is hozzákeverjük.

A sütés vége felé hozzákeverjük az uborkát és pár perc alatt készre főzzük.

Én nokedlivel tálaltam.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is