Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyors ételek receptjei

Tárkonyos csirkemáj baconbe göngyölve

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1/2 kg csirkemáj 20 dkg bacon (10-11 szelet) 5-6 szál friss tárkony 1 kk só vagy ételízesítő 4 gerezd fokhagyma 1 kk fehér bors 1 dl étolaj fogvájó a rögzítéshez Elkészítése: A csirkemájakat megmossuk, ha akad rajta szív vagy zsiradék, azokat eltávolítjuk és a végén lecsepegtetjük. A tárkonyból 2 szálról leszedegetjük a leveleket és […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
pontycomb
Beküldte: 2017.05.19.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1/2 kg csirkemáj
  • 20 dkg bacon (10-11 szelet)
  • 5-6 szál friss tárkony
  • 1 kk só vagy ételízesítő
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kk fehér bors
  • 1 dl étolaj
  • fogvájó a rögzítéshez


Elkészítése:

A csirkemájakat megmossuk, ha akad rajta szív vagy zsiradék, azokat eltávolítjuk és a végén lecsepegtetjük.

A tárkonyból 2 szálról leszedegetjük a leveleket és a fokhagymával együtt nagyon apróra vágjuk, majd a sóval és a borssal együtt a májakhoz hozzáadjuk és jól elkeverjük.

A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

Egy tepsit vagy tűzálló tálat vastagon kiolajozunk és az aljára helyezzük a maradék tárkonyt.

A májat egyenként belegöngyöljük a baconbe, majd fogvájóval rögzítjük és rátesszük a tárkonyra, végül a tepsit alufóliával lefedjük és nagyjából 15-20 percig pároljuk.

Ezután levesszük a fóliát és további 15-18 percig sütjük illetve pirítjuk. Miután elkészült, tálcára szedjük, kihúzzuk a fogvájókat és tálalhatjuk!

Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is