Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sós sütemények

Töltött finomságok

Kapros, túrós leveles batyu

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 cs (500 g-os, 6 lapos) leveles tészta 450 g félzsíros túró 2 tojássárgája 1 nagy ek tejföl 1 cs friss kapor 1 kk só 1 felvert tojás a kenéshez Elkészítése: A kaprot megmossuk, vastag szárától leválasztjuk és apróra vágjuk. A túróhoz egy tálba téve (ha nagyon csomós villával összetörjük), hozzáadjuk a sót, a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
pontycomb
Beküldte: 2017.05.22.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 cs (500 g-os, 6 lapos) leveles tészta
  • 450 g félzsíros túró
  • 2 tojássárgája
  • 1 nagy ek tejföl
  • 1 cs friss kapor
  • 1 kk só
  • 1 felvert tojás a kenéshez


Elkészítése:

A kaprot megmossuk, vastag szárától leválasztjuk és apróra vágjuk. A túróhoz egy tálba téve (ha nagyon csomós villával összetörjük), hozzáadjuk a sót, a tojássárgákat, a tejfölt, végül a kaprot és jól összekeverjük.

A tésztalapokat picit átsodorjuk (1-2 centivel legyenek hosszabbak az oldalai) és középen kettévágjuk úgy, hogy laponként 2 négyzet alakot kapjunk.

A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

Ezután a tészta sarkait bekenjük kevés felvert tojással és mindegyikre teszünk egy evőkanál túrótölteléket. Az átlós sarkait középen összecsípjük és sütőpapírral bélelt lemezre téve a batyukat lekenjük tojással.

Sütési idő nagyjából 18 perc, ezalatt szépen feljön és kissé megpirul. Rácsra tesszük és hagyjuk kihűlni.

Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is