Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kacsa

Szárnyas receptek

Narancsos-rozmaringos kacsacomb

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 6 kacsacomb 3 narancs 4 szál friss rozmaring 1 tk himalája só (frissen tekert) feketebors 12 ek sör Elkészítése: A combokat megmossuk és lecsepegtetjük. A narancsokat vastagabb karikára vágjuk, a tárkonyt folyóvíz alatt szintén megmossuk. A kacsacombok külső peremén a bőrét az ujjunkkal a hártyától elválasztjuk és alácsúsztatunk 1-1 narancskarikát. Egy vízzel kiöblített (zsiradék […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
pontycomb
Beküldte: 2017.05.22.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 6 kacsacomb
  • 3 narancs
  • 4 szál friss rozmaring
  • 1 tk himalája só
  • (frissen tekert) feketebors
  • 12 ek sör


Elkészítése:

A combokat megmossuk és lecsepegtetjük.

A narancsokat vastagabb karikára vágjuk, a tárkonyt folyóvíz alatt szintén megmossuk.

A kacsacombok külső peremén a bőrét az ujjunkkal a hártyától elválasztjuk és alácsúsztatunk 1-1 narancskarikát.

Egy vízzel kiöblített (zsiradék nem kell!) tepsi aljára lerakjuk a rozmaring ágakat és a maradék narancskarikákat, végül a húsos felét megsózva, a megtöltött kacsacombokat is végigsorakoztatjuk úgy, hogy a bőrös fele legyen felül.

A combokat megsózzuk, frissen tekerünk rá egy kis borsot, lezárjuk alufóliával és az előmelegített sütőbe téve 200 fokon 60-70 percig pároljuk.

Ekkor levesszük az alufóliát, a hőfokot 185-re állítjuk és további 1 órán át szép lassan, kívül pirosra, ropogósra, belül finom puha omlósra megsütjük. Amikor már kezd egy kis piroskás színt kapni, combonként 2 evőkanál sört locsolunk a bőrére, ettől lesz finom ropogós!

Bármilyen körettel tálalhatjuk ami illik a sültekhez, én most finom kis tavaszi, frissen sütött parázskrumplival és a kacsacombok közé tett sült gombával szervíroztam a családnak.

Jó étvágyat kívánok!

[box style=”info”]A sörrel locsolásnál nem kell félni az alkoholtartalom miatt, hiszen az hő hatására pillanatok alatt elillan belőle![/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is