Elkészítése
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 2,5 dkg élesztő
- 1/2 ek cukor
- 1/2 ek só
- 1 tojássárgája
- 1 dl étolaj
- 2,5 dl tej
- 12,5 dkg vaj a tepsi kenéséhez
A kenéshez:
- 1 egész tojás
Szóráshoz:
- szezámmag, köménymag, reszelt sajt ízlés szerint
Elkészítése:
A meglangyosított tejet egy kelesztőtálba öntjük, belekeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. Pár perc múlva hozzáadjuk a tojássárgáját, a lisztet, a sót, elkeverjük, majd apránként hozzáadagoljuk az étolajat is, amivel összeállítjuk a tésztát.
Letakarva jó 30 percig kelesztjük, majd átgyúrjuk a tésztát és 4 cipót formázunk belőle.
Minden cipót egyenként kerekre nyújtunk, átlósan felvágjuk úgy, hogy 8 kiflit tudjunk formázni belőlük.
Egy nagy tepsit vastagon kikenünk 12,5 dkg vajjal, erre helyezzük a kifliket, megkenjük felvert tojással, meghintjük sóval, megszórjuk köménymaggal vagy szezámmaggal vagy sajttal ízlés szerint.
20-30 perc pihentetés után 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük 30-35 perc alatt.
A kiflink igen finom, ropogós lesz vajtól amivel a tepsit kikenjük, mert sütés közben felszívja.

