Elkészítése
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 3 evőkanál cukor
- pici só
- 2 evőkanál olvasztott margarin
- 3 dl langyos tej
- a töltéshez lekvár
- olaj és tojássárgája a kenéshez
Elkészítése:
Kevés cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztő és a többi alapanyaggal együtt tésztát dagasztunk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
Nyújtjuk, felvágjuk, ízlés szerinti lekvárral megtöltjük és feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, a buktákat étolajjal vékonyan átkenjük, hogy sülés után szépen szét tudjuk szedni.
Ismét kelesztjük, lekenjük tojássárgájával, majd 200 fokon megsütjük.
Ebből a mennyiségből 12 darabot készítettem.

