Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Receptek marhából

Vadas mártás marhahússal

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kg marhahús 2 nagy fej vöröshagyma 3 szál sárgarépa 2 szál fehérrépa 1 paradicsom 1 paprika 5 babérlevél őrölt bors majoránna fokhagyma granulátum 3 gerezd fokhagyma 1 ek cukor só ízlés szerint tejföl és liszt a habaráshoz citromlé étolaj Elkészítése: Először is a húst megmostam és felkarikáztam, ahogy a szalámit szoktuk. Aztán feltettem […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Drága
Kinga93
Beküldte: 2017.06.20.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg marhahús
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • 5 babérlevél
  • őrölt bors
  • majoránna
  • fokhagyma granulátum
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek cukor
  • só ízlés szerint
  • tejföl és liszt a habaráshoz
  • citromlé
  • étolaj


Elkészítése:

Először is a húst megmostam és felkarikáztam, ahogy a szalámit szoktuk.

Aztán feltettem főni éppen annyi vízzel, hogy ellepte, de nem baj, ha kicsit több került bele. Ezután hozzáadtam a babérlevelet, a borsot, a fokhagyma granulátumot és ízesítettem sóval és letakartam födővel.

Ezután a vöröshagymát és a fokhagyma gerezdeket elkezdtem pirítani kevés olajon. Mikor már félig megfonnyadtak, hozzáadtam a felszeletelt répákat, a paradicsomot és a paprikát, majd a cukrot adtam hozzá, a fokhagyma granulátumot, majoránnát, sót és borsot és persze egy kevés vizet a pároláshoz.

Ezek után letakartam födővel és hagytam párolódni. Kis idő múlva megkevertem, kóstoltam. Ha minden megpuhult elzártam a tüzet és villával pépesítek minent.

Közben a húsra is ránézünk. Ha már az is jó, kiveszem a húsokat és a babérleveleket.

A pépes mártást visszatesszük a tűzre és közben elkészítjük a tejfölös lisztes habarást. Kb 3 ek tejföl, 3 ek liszt és 2 ek mustár került bele, de ezeket szabad szemmel úgy is látjuk mennyire sűrűsödik.

Ezután hozzáadtam a pépes mártáshoz és ha még kell hozzá lé, öntsünk bele abból a léből, amiben a húst főztük. Ezután kóstolunk és még adtam hozzá 1 ek citrom levet is.

Hogy ne maradjon csomós, habverővel kicsit átkevertem. Kifőtt tésztával vagy krumpligombóccal tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Kinga93
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is